Belichaamd ondernemen

Het is tijd dat je niet alleen je bedrijf gaat managen, maar ook je energie- en stresssyteem.

Waarom saboteer jij je eigen succes?

De nachtmerrie voor iedere ondernemer;  je hebt jaren lang hard gewerkt aan het opbouwen van je bedrijf. Al jouw kostbare tijd en energie heb je erin gestoken. Alleen kan je er nu niet van genieten.

Je gezondheid piept en kraakt en je energie is ver beneden pijl. Je lijf is moe, je hoofd is continu "all over the place" en lukt het je steeds moeilijker om alle ballen hoog te houden. Zelfs in bed ben jij nog aan het werk en je hebt het gevoel dat je steeds verder van jezelf afdrijft.

Je hebt al van alles geprobeerd: voeding, lichaamsbeweging, het raadplegen van Dr. Google, alternatieve therapieën en persoonlijke ontwikkeling. Helaas hebben al je inspanningen niet geleid tot een blijvende oplossing. In plaats daarvan nemen je klachten toe en daalt je energieniveau al maandenlang.

"Dit is niet waarvoor ik ondernemer ben geworden" is een gedachte die steeds vaker in je hoofd rondgaat.

Gelukkig heb ik goed nieuws, het kan namelijk echt anders!

 

Lijn verticaal

Wist je dat:

 • Dat bijna alle ondernemers mentale en fysieke klachten ervaren.
 • 1.2 miljoen mensen momenteel burn-out klachten hebben.
 • 34% van het "uitvallen" veroorzaakt wordt door werk gerelateerde stress.
 • 50% van de Nederlanders worstelt met overgewicht en alle fysieke en mentale gevolgen daarvan.
 • 70% van ziekte veroorzaakt wordt door ongezonde leefstijl.
 • 29% van de werkende Nederlanders zeer vermoeid is.

Als jij ondernemer bent met personeel, ben jij het voorbeeld voor je werknemers. Tijd voor verandering dus!

Voor het opbouwen van een bloeiende onderneming heb je niet alleen kennis en motivatie nodig maar ook focus, energie en een gezond vitaal lijf!

Jij

Je hebt de afgelopen jaren zoveel tijd en energie in je bedrijf geïnvesteerd dat jij jezelf letterlijk voorbij bent gelopen. Je hebt een scherp bewustzijn van wat er om je heen gebeurt en voelt de emoties en energieën van anderen feilloos aan. Je houdt van controle en hebt graag dat alles op jouw manier gebeurd. Hoewel dit een kracht is, kan het ook een uitdaging vormen; je raakt snel overweldigd, bevindt je in een emotionele achtbaan en twijfelt regelmatig aan jezelf en hoe anderen jou zien. Je verlangt naar een liefdevolle verbinding met jezelf, maar merkt dat je in je werk en relaties vaak meer geeft dan ontvangt. Hierdoor raak je snel uitgeput, teleurgesteld in jezelf en laat die innerlijke criticus weer van zich horen.

Je bent je bewust van deze patronen, want je hebt al verschillende trainingen of therapieën gevolgd om aan jezelf te werken en te helen.

Ik weet het, investeren in persoonlijke ontwikkeling is "the way to go". Een ademsessie hier, een livedag of therapietje daar en dan kan je er weer even tegenaan toch? Maar die hardnekkige patronen… voor je gevoel doorbreek je ze elke keer nét niet. 

Hoe lang zeg je al tegen jezelf dat er echt iets moet veranderen? Dat je vanaf nu écht je gezonde gewoonten gaat volhouden en je langzamer aan gaat doen? Je vaker uit wilt staan. Je meer tijd en aandacht aan kwalitatieve zelfzorg gaat besteden?

Het is nu tijd dat je niet alleen je bedrijf gaat managen, maar ook je energie- en stressyteem!

Mijn methode

Mijn benadering sluit nauw aan bij het werk van vooraanstaande medische experts zoals Stephen W. Porges (bekend van de polyvagaaltheorie) en Peter A. Levine (Somatic Experiencing). Samen delen we de overtuiging dat heling en transformatie begint bij:

logo'2 beige-druppel

Het herprogrammeren van ons interne stress- en energiesysteem.

logo'2 beige-druppel

Het reguleren van onze emoties, overtuigingen, innerlijke verhalen en gevoelens in samenspel met onze lichamelijke sensaties.

logo'2 beige-druppel

Het gebruik van effectieve oefeningen om ons parasympathisch zenuwstelsel te stimuleren.

logo'2 beige-druppel

Een holistische benadering waarbij lichaamsgerichte therapieën, de juiste voedingsstoffen en oprechte verbinding met jezelf en je omgeving centraal staan.

Het zijn deze fundamentele principes die de kern vormen van mijn werkwijze en die een diepgaand verschil kunnen maken in het bevorderen van heling en herstel.

Ontdek balans en flow in je onderneming!

infografic ondernemerspagina

Deze training is voor jou als jij:

 • Verlangt naar verandering
  Jouw eerdere pogingen brachten geen blijvend succes of je ervaart uitstel- of vluchtgedrag. Je vindt het moeilijk om door te pakken.
 • Onrust ervaart in jouw hoofd en lichaam
  Jouw hoofd is bepalend en je verliest de verbinding met je hart.
 • Verlangt naar een fit, vitaal en energiek lichaam.
  Dit vraagt alleen aandacht van jou zelf, voor jou zelf. Want wat we wel weten zijn we misschien vergeten.
 • Niet goed weet wat bij je past
  Jezelf echt leren kennen is een diep verlangen. Je voelt je onzeker en uit balans. Grenzen voelen is lastig waardoor je vaker ja zegt, dan goed is voor je.
 • Te hard en streng voor jezelf bent
  Je legt de lat vaak hoog. Je kent jouw perfectionisme en die kritische stem maar al te goed.
 • Vastloopt op bepaalde gebieden in jouw onderneming of in jouw leven
  Je stagneert en lijkt maar niet te kunnen ontsnappen aan oude patronen. Er is geen flow in je ondernemen en je leeft niet vrij.
 • Meer uit het leven wilt halen
  Je leeft niet vanuit jouw authentieke zelf, voelt je futloos en beseft dat je meer potentie hebt maar je komt er niet bij.

 

Na deze training:

Ervaar jij een natuurlijke, krachtige en energieke flow. Met gerichte focus, aandacht en innerlijke balans ben je klaar om elke uitdaging aan te gaan en jouw bedrijf naar nieuwe hoogten te brengen. Geen obstakel is te groot, geen angst te overwinnen. Doordat je innerlijke rust en jouw authentieke flow heb gevonden, zul je merken dat je zelfvertrouwen groeit en je motivatie onverwoestbaar is. Je zult merken dat je doelgerichter kunt denken en handelen. Je creativiteit zal bloeien en je visie zal steeds groter worden. Je bent beter in staat om uitdagingen aan te gaan en nieuwe kansen te omarmen.  De juiste prioriteiten te stellen en een gezonde werk-privébalans te vinden.

Het is tijd om jouw volledige potentieel te omarmen en te laten stralen en dat begint bij veerkracht, vertrouwen, een gezond zelfbeeld, stabiliteit en verbondenheid met jezelf.

Wanneer jij belichaamd onderneemt:

 • Zeg je: “Ja, ik vind het spannend en ik doe het toch.”
 • Vertrouw je op jezelf en het leven.
 • Handel je vanuit jouw hart en innerlijk weten.
 • Geef je expressie aan wie jij werkelijk bent.
 • Ervaar je rust en balans in lichaam en geest.
 • Sta je in je kracht en leef je vervuld, energiek en vrij.
Lijn verticaal