“Burn-out is een noodkreet.
Je lichaam stapt letterlijk op de noodrem, nu is het genoeg!”

Burn-out | angst en paniekklachten | hyperventilatie: alles over de mentale en lichamelijke klachten, herstellen en voorkomen.

Een burn-out is het gevolg van een langdurige periode van structurele stress en emotionele (over)spanning.

Als je voor langere tijd meer van jezelf vraagt dan dat eigenlijk goed is voor je of je hebt een te lange periode teveel te maken gehad met negatieve emoties raak je overbelast.

 

Je voelt je lichamelijk en geestelijk uitgeput: letterlijk opgebrand. Je krijgt lichamelijke klachten zoals bijvoorbeeld angst en paniekklachten, lusteloosheid, vergeetachtigheid of slapeloosheid die veel effect hebben op je dagelijks leven. Je raakt je grip op de situatie kwijt Een burn-out is niet alleen een psychisch probleem, maar burn-outklachten zijn ook duidelijk te voelen en merken in je lichaam.

Voordat het uiteindelijk tot een burn-out komt, zijn er signalen geweest die je niet herkende, waar jij je niet van bewust was of die je aan de kant hebt geschoven. Ik kreeg bijvoorbeeld last van vergeetachtigheid, slechte concentratie, hyperventilatie en ontwikkelde angst en paniekgevoelens waardoor ik aan het overleven was in plaats van leven. Ik voelde mij continu opgejaagd, sliep ik al tijden niet goed en zat hele dagen in mijn hoofd te zoeken naar de oorzaak. Google was mijn beste vriend;).

Mindfulness en meditatie heeft ervoor gezorgd dat de angst en paniekgevoelens en de lichamelijke onrust verdwenen en zorgde voor rust in mijn hoofd. Door het beoefenen van mindfulness heb ik geleerd in het NU te leven, te stoppen met piekeren en bewuste keuzes te maken. Ik leerde omgaan met stress en spanning en leerde ontspannen.

Het beoefenen van mindfulness is mijn leefwijze geworden waardoor ik ben gaan leven in plaats van overleven.

Als mindfulness trainer wil ik graag deze leefwijze aan jou doorgeven. Ik help jou met de mindfulness training, effectieve ontspanningsoefeningen en professionele coaching niet alleen van je angst- en paniek, stress en burn-out klachten af maar ook van het gevoel dat je iedereen moet pleasen. Je leert jouw eigen grenzen verkennen en aangeven. Zo kun jij weer vrij leven en bewust jouw eigen keuzes maken.

Herken je deze Burn-out klachten?

Momenteel hebben veel mensen burn-out klachten en dit aantal blijft alleen maar oplopen. Niet alleen werkende mensen vertonen burn-out symptomen maar ook onder jongeren blijft het aantal mensen met symptomen oplopen. Mensen die ineens met burn-out verschijnselen geconfronteerd worden, hebben al heel lang niet meer gas teruggenomen en zijn te lang over hun eigen grenzen gegaan.

Het lichaam stapt op de noodrem. Het is op, lichamelijk en emotioneel.

De volgende symptomen kun je mogelijk ervaren wanneer je in een burn-out zit:
niet kunnen slapen, hoofdpijn, wazig zicht, slecht concentratievermogen, vergeetachtigheid, angst gevoelens, aanhoudende vermoeidheid, depressiviteit, twijfelen, moeilijk beslissingen nemen, huilbuien, instabiliteit, veel slapen, woede aanvallen, futloosheid, lusteloosheid, paniekaanvallen, emotioneel ben je opgebrand.

Lichamelijke klachten:
hyperventilatie, hartkloppingen, stijve spieren, rugpijn, overmatig zweten, spijsverteringsklachten, tintelingen in armen en benen, uitvalverschijnselen, rillingen, RSI klachten, verminderde weerstand.

Kenmerkend is dat de symptomen langere tijd aanhouden en niet lijken te verbeteren. Hoewel het klachtenpatroon vaag kan zijn, voel je ergens dat je afglijdt. Met name je energieniveau en je goede humeur nemen af tot je voelt dat je jezelf niet meer bent.

Iedereen heeft net weer een andere combinatie van klachten. Je zult je dus waarschijnlijk niet in alle symptomen herkennen.

Mijn unieke holistische methode

Wat wil je lijf je duidelijk maken? Want aan de oppervlakte neem je de symptomen waar. Daaronder verbergt zich het patroon dat de symptomen veroorzaakt. Weet jij welke patronen de symptomen veroorzaken? Welke gewoonten, welke normen en waarden jij jezelf oplegt die je ziek maken?

Omdat ik zelf een burn-out heb gehad, begrijp ik jou als geen ander. Ook ik heb alles geprobeerd en getest op weg naar herstel. Ik weet dus inmiddels precies wat wel werkt en wat niet. Vanuit 10+ jaar werkervaring in een begeleidende rol, mijn eigen ervaring en continue studie naar stress- en burn -out klachten, mijn opleiding als orthomoleculair therapeut en mindfulness en compassie trainer heb ik een eigen unieke en vooral werkende methode ontwikkeld voor burn-out herstel. Eén met duurzame resultaten.

Mijn holistische visie op burn-out herstel heb ik vertaald naar mijn eigen methode, waarin ik jou begeleidt met een combinatie van mindfulness en voedingstherapie en waarin wandelen in de natuur een belangrijke functie heeft.

Wil jij voor eens en voor altijd afrekenen met deze klachten en het leven volgens jouw voorwaarden gaan leven? Neem dan contact met mij op voor het maken van een afspraak.

Binnen één week een intake gepland

Geen wachtrijen, maar snel aan de slag met jouw herstel!

Binnen vier maanden weer aan de slag

Door mijn unieke methode bereiken we snel resultaat.

Contact met de werkgever

Indien gewenst, dan doe ik de afstemming met jouw werkgever.

Volledige ondersteuning

Ik sta altijd voor je klaar tijdens het traject.

Meer informatie over de mindfulness en compassietraining: