Over Marieke

Hoi, mijn naam is Marieke. 

Een echte Amsterdamse die ervoor heeft gekozen om samen met haar echtgenoot Eelco en drie kinderen hun droom waar te maken door te verhuizen naar de rust in de Achterhoek, waar wij inmiddels 8 jaar met heel veel liefde en plezier wonen.

Samen hebben wij drie pubers; 2 jongens en een meisje en de belangrijke taak hen zelfstandig en zelfverzekerd op eigen benen te leren staan. In de huidige tijd met het internet waarin we leven is dit een uitdaging maar met compassie en vertrouwen gaat dit goed komen.

In mijn jonge jaren had ik niet de focus om door te studeren op het HBO, nu niet te stoppen en rond de ene na de andere (HBO) studie af. Ik ben voedingsdeskundige, orthomoleculair therapeut, specialiseerde mij in plantaardige voeding en hoogsensitiviteit. En in september begin ik aan de drie jarige opleiding tot mindfulness en compassie trainer.

Na jarenlang ervaring in een coachende en begeleidende rol en mijn persoonlijke ervaring als hoog sensitief persoon en mijn burn-out heb ik ervoor gekozen mijn missie te leven en mijn eigen bedrijf te starten waarin ik jou alles wat ik de afgelopen 6 jaar heb geleerd samen met mijn kwaliteiten, opleiding en kennis in 3 maanden kan leren.

Zo is Your Holistik Health ontstaan!

Over Marieke

Mijn verhaal:

Ik heb het altijd geweten; ik voelde dat ik anders ben dan anderen, gevoeliger, maar kon mijn vinger er niet op leggen. Ik geloofde dat dit anders zijn mij minder maakte, ik legde de lat torenhoog en voelde mij regelmatig buitengesloten en niet begrepen, ik voelde me nooit goed genoeg. Hierdoor was ik bang om fouten te maken. Dit terwijl ik het allemaal eigenlijk zo goed deed maar dit zag ik zelf niet helaas.

Ik heb lang geworsteld met mijn hoog sensitiviteit, faalangst, prikkelverwerking, onzekerheid, perfectionisme en pleasegedrag. Het lukt mij niet om uit mijn hoofd te gaan en had veel last van piekeren en mentale onrust. Hierdoor ontwikkelde ik vage gezondheidsklachten zoals vermoeidheid, acne en buikklachten. Dit alles samen was een heerlijke cocktail voor een burn-out zeg maar.

In 2017 riep mijn lijf mij keihard tot stilstand.

Ondanks de signalen van mijn lichaam kwam mijn burn-out totaal onverwacht.

Er werd al gauw professionele hulp ingeschakeld. Het werden wekelijkse gesprekken bij de psycholoog in zo een typisch ongezellig kantoortje. Ondanks dat het fijn voelde dat ik iemand naast mij had staan ontdekte ik al vrij snel dat ik hier niet verder kwam en helaas werd de oorzaak van burn-out niet aangepakt. Ik was dus als persoon niet veranderd en verviel al snel in mijn oude patroon “ik moet en ik zal, zo snel mogelijk weer als de oude Marieke naar de werkvloer terugkeren" en laat dit nou net niet zijn wat goed voor mij was.

Na 4 maanden weer aan het werk te zijn geweest kreeg ik een terugval. Ik besloot op dát moment daadwerkelijk naar mijn klachten te gaan luisteren en direct actie te ondernemen. Ik heb door middel van coaching op persoonlijke ontwikkeling, bewustwording en mindfulness mijzelf echt leren kennen.

Ik ontdekte dat ik hoog sensitief ben. Ik leerde met mijn hoog sensitiviteit omgaan en ben met mijn angsten/faalangst en gedragspatronen aan de slag gegaan. Hierdoor kan ik nu bewust kiezen om in mijn eigen energieveld te blijven en te kiezen voor de dingen die bij mij passen en mij gelukkig maken.

Gelukkig kan ik nu zien dat mijn burn-out mij iets kwam leren over mijzelf.

Wat mij hielp mij te herstellen van mijn burn-out?

Eerst veel rust. Ik dacht dat ik wist wat ontspannen en rust was maar zat hier blijkbaar helemaal naast. Ik heb dit tijdens deze fase helemaal opnieuw moeten leren.

Lichaamstherapie. De combinatie tussen effectieve ontspanningsoefeningen/mindfulness/ orthomoleculaire therapie( de juiste voedingsstoffen) en coaching op bewustwording.

Tijd besteden aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik heb verschillende coaching en therapieën, cursussen gevolgd in bewustwording. Mijzelf leren kennen. Mijn hoog sensitiviteit geaccepteerd en mee om leren gaan. Grenzen voelen en aangeven.

Angsten overwinnen. Prikkels reduceren.

Consequent oefenen en mijzelf trainen door de oefeningen te doen. Ook op dagen en momenten dat het goed met mij ging. En ook nu train ik mijzelf nog dagelijks.

Mijn missie:

Omdat ik zelf een burn-out heb gehad en hoog sensitief ben, begrijp ik jou als geen ander. Ik heb alles geprobeerd en getest op weg naar herstel en in mijn proces om met mijn hoog sensitiviteit om te leren gaan. Ik weet dus inmiddels precies wat wel werkt en wat niet. Vanuit 10+ jaar werkervaring, mijn eigen ervaring en continue studie naar vitaliteit, stress- en burn-out klachten, heb ik een eigen unieke en vooral werkende methode ontwikkeld voor het verbeteren van jouw mentale en lichamelijke vitaliteit. Eén met duurzame resultaten.

Zodat jij weer kunt gaan leven in plaats van overleven.