Hey! Ik ben Marieke

Ik ben orthomoleculair therapeut, mindfulness & compassie trainer (opleiding gevolgd bij de officiële opleider in mindfulness &compassie www.academievoorleven.com) en gespecialiseerd in ACT therapie maar vooral ervaringsdeskundige!

Jarenlang leek ik aan de buitenkant gelukkig, maar diep van binnen was ik de verbinding met mezelf kwijt. Ik wist niet wat het betekende om mijn eigen waarheid te leven en een innerlijk kompas te hebben? Wat is dat überhaupt?

Ik deed veel dingen op de automatische piloot en bleef tegen dezelfde dingen oplopen. Ik leefde in mijn hoofd, piekerde veel en was vaak uit balans en had geen idee wie ik echt was. Ik ging volledig voor mijn gezin en carrière en leek alles aan te kunnen, maar van binnen voelde ik onzekerheid. Lange tijd zocht ik naar antwoorden, naar iemand of iets dat me op de goede weg kon helpen, maar ik vond niet wat ik zocht.

In 2017 riep mijn lijf mij keihard tot stilstand.

Teveel tegelijkertijd en te lang van alles..

Ondanks de signalen van mijn lichaam kwam mijn burn-out totaal onverwacht.

Ik schakelde professionele hulp in. Het werden wekelijkse gesprekken bij de psycholoog in zo een typisch ongezellig kantoortje. Ondanks dat het fijn voelde dat ik iemand naast mij had staan ontdekte ik al vrij snel dat ik hier niet verder kwam en helaas werd de oorzaak van burn-out niet aangepakt. Ik was dus als persoon niet veranderd en verviel al snel in mijn oude patroon “ik moet en ik zal, zo snel mogelijk weer als de oude Marieke naar de werkvloer terugkeren" en laat dit nou net niet zijn wat goed voor mij was.

Na 4 maanden weer aan het werk te zijn geweest kreeg ik een terugval. "Oké" dacht ik, nu is het tijd om echt naar mijn lichaam en klachten te gaan luisteren en de juiste stappen te ondernemen.

Ik besloot om mijn innerlijke wereld te verkennen. Ik maakte de keuze om voor lichaamsgerichte therapie te gaan en ontdekte dat de ingang voor blijvende verandering in mijn lichaam zat. Doormiddel van mindfulness, somatische oefeningen en ACT therapie ontwikkelde ik veiligheid, vertrouwen en zelfbewustzijn. Dit veranderde mijn leven compleet. In plaats van tegen de stroom in te gaan, leerde ik meebewegen. Ik ontdekte zelfcompassie, veerkracht, rust en vertrouwen.

Inmiddels heb ik diverse opleidingen(voedingsdeskundige, orthomoleculair therapeut en MBCT mindfulness & compassie trainer, ACT therapeut) succesvol afgerond en heb ik al mijn kennis, professionele ervaring en de ervaring in mijn persoonlijke processen(burn-out en angststoornis) samengevoegd in mijn begeleiding.

 

Over Marieke

Wat mij hielp mij te herstellen van mijn burn-out?

Eerst veel rust. Ik dacht dat ik wist wat ontspannen en rust was maar zat hier blijkbaar helemaal naast. Ik heb dit tijdens deze fase helemaal opnieuw moeten leren.

Lichaamstherapie. Aanvankelijk dacht ik dat ik bij de psycholoog op het juiste adres was alleen bleek dit niet het geval. De combinatie tussen effectieve somatische, ontspanningsoefeningen/mindfulness/ orthomoleculaire therapie( de juiste voedingsstoffen) en coaching op bewustwording hebben mij blijvende verandering en innerlijke rust gebracht!

Consequent oefenen en mijzelf trainen door dagelijks te mediteren en de oefeningen te doen. Ook op dagen en momenten dat het goed met mij ging. Ik train mijzelf nog dagelijks omdat ik weet hoeveel goeds dit mij brengt. Mijn passie is het belichamen van alles wat ik in mij heb! En dit doorgeven aan jou!

Mijn missie:

Als ervaringsdeskundige, begrijp ik jou als geen ander. Ik heb alles geprobeerd en getest op weg naar herstel in mijn persoonlijke proces. Ik weet dus inmiddels precies wat wel werkt en wat niet. Vanuit 10+ jaar werkervaring, mijn eigen ervaring en continue studie in trauma-wetenschap en neurologie, vitaliteit, stress- en burn-out klachten, heb ik een eigen unieke en vooral werkende methode ontwikkeld voor het verbeteren van jouw mentale en lichamelijke vitaliteit. Eén met duurzame resultaten.

Zodat jij weer kunt gaan leven in plaats van overleven!