Orthomoleculaire therapie

Activeer het zelfhelend vermogen van je lichaam

Jouw lichaam is hét fundament voor een bloeiende carrière of onderneming

Vaak wordt gedacht dat stress en burn-out voornamelijk psychologische kwesties zijn, iets wat zich afspeelt in onze gedachten.

Maar wist je dat stress zich ook opslaat in jouw lichaam? In jouw lichaamscellen? Dit uit zich in verschillende lichamelijk klachten. Door stress ontstaat er onder anderen een hormonale disbalans die heel veel lichamelijke klachten en burn-outklachten veroorzaakt.

Het goede nieuws is dat die verstoorde hormoonhuishouding en de opgeslagen stress in onze lichaamscellen opgelost kan worden met de juiste aanpak en de juiste voedingsstoffen.

Je doet je best om gezond te eten maar door de hectiek van het moderne leven en alle informatie die je overal tegenkomt weet je niet meer wat helpt, wat het beste is voor je lichaam en jou een blijvende verandering geeft en van je klachten afhelpt.

 • Je bent moe en hebt weinig energie.
 • Je staat continu aan en voelt je overprikkeld
 • Je hebt een opgeblazen gevoel, maagzuurklachten, obstipatie of diarree.
 • Je lichaam houdt gewicht vast.
 • Je blijft maar kwakkelen met je gezondheid.
 • Je hebt last van tintelingen, duizeligheid, slechte concentratie.
 • Je hebt last van angst & paniekklachten.

Dit betekent dat je immuunsysteem niet goed werkt, je zenuwstelsel overbelast is, je spijsvertering ontregeld is of je hormonen uit balans zijn. In mijn praktijk worden orthomoleculaire voedingsadviezen (met name leefstijlinterventies) ingezet om het zelf genezend en helend vermogen van het lichaam te ondersteunen en van stress te herstellen.

Door ons drukke leven heeft ons lichaam een hogere behoefte aan voedingstoffen

Er zijn verschillende oorzaken die voor stress in ons  lichaam zorgen waardoor ons lichaam een hogere behoefte heeft aan voedingsstoffen. Maar het feit dat we een druk leven leiden vraagt echt een totale aanpak. Wist je dat verkeerde voeding ook voor stress en klachten kan zorgen zoals:
hoofdpijn, vermoeidheid, een opgeblazen gevoel, misselijkheid, buikkrampen, huidklachten zoals eczeem, jeuk en roodheid, diarree, depressiviteit, constipatie.

Veel mensen denken dan aan een allergie, maar de realiteit is dat het veel vaker om voedselintolerantie gaat.

Goed nieuws: met deze voedselintolerantietest en allergietest weet jij snel of jouw klachten te wijten zijn aan een voedselovergevoeligheid voor specifieke voeding- of andere stoffen.

Maar ook kunnen we zien of jij voedingstekorten hebt of dat jouw hormonen uit balans zijn.

Als orthomoleculair therapeut kan ik jou helpen. Orthomoleculaire therapie is heel geschikt voor het behandelen van chronische stressklachten zoals:

Vermoeidheidsklachten, allergieën en intoleranties, maag- en darmklachten, PCOS, depressie, burn-out,  concentratie- en slaapproblemen, ADHD en ADD, migraine, verminderde weerstand, hoofdpijn, misselijkheid, opgeblazen gevoel, buikkrampen, diarree, constipatie, vermoeidheid, huidaandoeningen, problemen bij afvallen en problemen bij aankomen.

Zijn er klachten waarin je jezelf herkent? 

Binnen één week een intake gepland

Geen wachtrijen, maar snel aan de slag met jouw herstel!

Persoonlijk voedingsplan op basis van jouw bloedwaarden en afgestemd op jouw persoonlijke lichaamsbehoeften.

Met mijn unieke methode bereiken we snel resultaat.

"Orthomoleculaire therapie is een behandelwijze die de nadruk legt op het zelfbeschermend – en zelfherstellend vermogen van onze lichaamscellen en ons lichaamssysteem."

Marieke groente

Waarom orthomoleculaire therapie?

Orthomoleculaire therapie is een behandelwijze die de nadruk legt op het zelfbeschermend – en zelfherstellend vermogen van onze lichaamscellen en ons lichaamssysteem.

Orthomoleculaire therapie richt op het optimaliseren van onze gezondheid door het gebruik van voedingsstoffen in de juiste hoeveelheden. Het woord "orthomoleculair" verwijst naar "juiste moleculen" en streeft ernaar ons lichaam te voorzien van de optimale hoeveelheden van essentiële voedingsstoffen, zoals vitaminen, mineralen, aminozuren, vetzuren en andere bioactieve stoffen.

Als orthomoleculair therapeut kijk ik holistisch: dus naar het totaalplaatje. Ik onderzoek waar je uit balans bent geraakt en hoe de processen in jouw lichaam weer in balans kunnen komen en we het zelf herstellend vermogen van jouw lichaam in werking stellen.

Meer weten over orthomoleculaire therapie?

Hier zijn enkele belangrijke principes en doelen van orthomoleculaire therapie:

Optimalisatie van voedingsstoffen:

Als orthomoleculair therapeut streef ik ernaar om het lichaam te voorzien van de juiste voedingsstoffen die nodig zijn voor een optimale gezondheid. Dit kan worden bereikt door middel van een volwaardig voedingspatroon dat rijk is aan gezonde voedingsmiddelen en voedingssupplementen passend bij jouw lichaamsbehoefte.

 

Individuele aanpak:

Orthomoleculaire therapie erkent dat de behoeften van elk individu verschillend zijn, en daarom wordt de behandeling aangepast aan de specifieke behoeften van de client. Dit kan gebaseerd zijn op genetische factoren, voedingsgewoonten, intoleranties, allergieën, gezondheidsproblemen en andere individuele kenmerken.

Preventie en behandeling van gezondheidsklachten:

Orthomoleculaire therapie wordt vaak gebruikt als een preventieve benadering om het risico op gezondheidsklachten te verminderen. Het kan ook worden ingezet als onderdeel van de behandeling bij bepaalde gezondheidsproblemen zoals stress en burn-out klachten.

 

Ondersteuning van lichaamsfuncties:

Voedingsstoffen worden gezien als bouwstenen voor de lichaamsfuncties, en orthomoleculaire therapie streeft ernaar om deze functies te ondersteunen en te optimaliseren. Dit kan het immuunsysteem versterken, de spijsvertering verbeteren, energieniveaus verhogen en de hormoonbalans herstellen.

Minimaliseren van tekorten: Orthomoleculaire therapie richt zich op het identificeren en aanpakken van voedingstekorten die kunnen bijdragen aan gezondheidsproblemen.

"Ik streef ernaar om het lichaam te voorzien van de juiste voedingsstoffen die nodig zijn voor een optimale gezondheid."

Waarom testen?

Mensen laten vaak een voedselallergie- of intolerantietest doen wanneer ze onverklaarbare klachten ervaren, zoals lichamelijke ongemakken of verstoringen in hun hormoonbalans.

Deze symptomen kunnen zowel mentale als fysieke problemen veroorzaken, waardoor het dagelijks leven wordt beïnvloed. Het aantal mensen met vage lichamelijke klachten, lichamelijke stressklachten en intoleranties neemt toe en velen gaan naar de huisarts zonder duidelijke oorzaak te vinden.

Voedselintoleranties zijn lastig te identificeren, daarom kan het zinvol zijn om een voedselintolerantietest te doen. Deze test biedt snel inzicht in welke voedingsmiddelen of chemicaliën problemen veroorzaken.

Het kan zelfs verrassende resultaten opleveren, waarbij gluten of lactose vaak niet de boosdoeners zijn. Een eliminatiedieet na de test kan dan gerichter aanpakken wat de klachten veroorzaakt.

Orthomoleculaire_therapie_2_
Wat wordt getest?

Allergie- en intolerantietest (op basis van bloed- en haaranalyse):
De meest volledige test op allergie én voedselintolerantie, er wordt namelijk getest op:  Allergietest op 35 allergenen, test 300 voedselproducten, test 300 non food producten, test 85 voedingstoffen tekort en test 25 metalen w.o. lood en zink.

De bloedanalyse test én de haartest in één gecombineerde test. Allergie getest door bloedmonster en intolerantie door haaranalyse. Een zeer complete en betrouwbare gezondheidsanalyse.

Wat wordt nog meer getest?

Micro Biome test (inzicht in je darmflora):
Dit zijn de goede bacteriën gevonden in je darmen. Deze bacteriën kunnen invloed hebben op jouw gezondheid, minimaliseren ziekte en synthese vitaminen, afhankelijk van de verschillende niveaus. Vitaminen worden niet alleen verkregen door middel van voedsel, ze zijn ook geproduceerd in de darm door bacteriën.

Alle items op de lijst die worden gevonden bij 85% of hoger wordt aanbevolen om deze niveaus te verhogen door consumptie van de items in de lijst, net zoals de voedingstekorten in de bovenstaande test.

Hormonale onbalans test:
Testen van jouw haar monster kan aantonen dat hormonale onevenwichtigheden op meer dan 85%momenteel aanwezig zijn in je lichaam. Niet iedereen heeft een onbalans, dus maak je geen zorgen als slechts een klein aantal van de resultaten worden hier gepresenteerd. Deze onevenwichtigheden kunnen worden veroorzaakt door een groot aantal factoren, waaronder: stress, overactieve/traag werkende schildklier, slechte voeding, overgewicht, medicatie, voedselintoleranties, chemotherapie, puberteit, menstruatie, zwangerschap en menopauze.Alle items die hier worden weergegeven laten een onbalans zien en kan worden verlicht met natuurlijke remedies zoals: het handhaven van een gezond lichaamsgewicht, lichaamsbeweging en het verminderen vanstress.

Spijsvertering, gezondheid- en metabolisme analyse:
Ons lichaam is erg goed in het reguleren van de enzymen die bij de spijsvertering worden gebruikt. Als we echter ziek zijn of regelmatig omgaan met voedsel- of niet-voedselintoleranties, kan dit systeem uit balans raken. Dit beïnvloedt onze stofwisseling en gewicht naarmate meer vet of minder elementen worden opgeslagen, waardoor het moeilijker voor ons is om vitamines en mineralen te absorberen. We hebben jouw monster gekoppeld aan verschillende enzymen en eiwitten om de niveaus in jouw systeem te bevestigen. Alles hieronder is in onbalans en heeft een negatieve invloed op jouw spijsvertering.

Beweging, een gezond voedingspatroon en een stressvrije omgeving ondersteunen je bij zelfregulatie. Als er geen resultaten in deze testsectie zijn, hoef jij je geen zorgen te maken. Dit betekent eenvoudig dat we geen defecten of onverenigbaarheden in onze analyse hebben gevonden.

Allergie- én intolerantietest

Nog alles op een rijtje:

Wat wordt getest

 • Allergietest op 35 allergenen
 • Test 300 voedselproducten
 • Test 300 non food producten
 • Test 85 voedingstoffen tekort
 • Test 25 metalen w.o. lood en zink
 • Micro Biome test
 • Hormonale onbalans test
 • Spijsvertering, gezondheid- en metabolisme analyse

En verder
Je krijgt van mij altijd de volle aandacht en we bespreken op holistische wijze je hele gezondheid. Tijdens een consult bespreken we de testuitslag en leer ik  je meer over voeding en leefstijl. Ik wil graag dat je zelf de regie over jouw gezondheid hebt voor een leven met meer energie, vitaliteit en bewustzijn en daarom begeleid ik jou persoonlijk in het implementeren van nieuwe voedingsgewoonten.

Na het gesprek krijg je een uitgebreid plan van aanpak voor ongeveer 4 weken. Dit is een compact overzicht met mijn advies, helemaal over jou, waar alles in staat wat je nodig hebt. Na vier weken spreken we elkaar voor het opvolgconsult om de vooruitgang te bespreken.

*Wil je alleen een consult plannen zonder test? Dit is ook mogelijk.

Persoonlijke kennismaking
Plan een kennismaking in om te zien of de allergie- en intolerantietest iets voor jou is.

Prijs: 2 consulten inclusief test vanaf
€ 379,- (ex. BTW)

Prijs: 1 consult 60 minuten
€ 120,- (ex. BTW)

Reviews

Dit zeggen andere vrouwen over mijn begeleiding / training:

Testimonials