Mindfulness en compassie training in Doetinchem/Zelhem

Bewust leven, in het nu. Zingeving en ontspanning.

Free Your Mind

Kom in balans, krijg je leven weer terug en wordt jezelf

 

Mindfulness is een wetenschappelijk onderbouwde aandachtstraining die je leert omgaan met overprikkeling, spanning, stress, angst en paniekklachten, slapeloosheid, piekeren, depressie, burn-out en pijn.

Mindfulness stimuleert ook de mentale veerkracht en weerbaarheid, bevordert creativiteit en verbetert de communicatie.

Door het beoefenen van mindfulness kom je dichterbij jouw eigen gevoel en intuïtie, zonder erover te oordelen of er direct gevolg aan te geven. Je accepteert situaties die je niet kunt veranderen, leert loslaten en krijgt zo de ruimte om problemen van een andere kant te bekijken. Door dit proces te trainen, leef je intenser en ervaar je zingeving. Hierdoor kun je makkelijker ontspannen.

Ervaar jij dagelijks stress, mentale en lichamelijk onrust en lukt het niet meer om te ontspannen? Heb je last van een vol hoofd of overprikkeling? En lukt het je hierdoor niet meer te genieten van de kleine dingen, je te concentreren op dat wat belangrijk is of prioriteit heeft en voel je dat je steeds verder van jezelf afdrijft?

Mindfulness als oplossing voor jouw klachten

Deze mindfulness training  is uniek in het uitgangspunt dat alles al in jou aanwezig is. Het is geen therapie waarin iets gerepareerd moet worden. Integendeel, het spreekt jou aan op jouw eigen kracht, wijsheid, leiderschap en zelfhelend vermogen. De kracht van deze training is dat het inzichten uit oosterse filosofie en westerse wetenschap met elkaar verbindt.

Hierin is aandacht voor de symptomen én de oorzaken - zowel fysiek als mentaal. Maar we werken vooral aan de oplossing. Deze mindfulness training vermindert (werk)stress, piekeren, angst- en paniekklachten, helpt loslaten en laat je bewust genieten.

De training is effectief bij stress- en burn-outklachten, hoog sensitiviteit. Maar is ook effectief bij het ontwikkelen van focus en concentratie. En is hierdoor zeer geschikt voor mensen met ADHD/Autisme.

Doordat we met de mindfulness niet alleen werken aan ontspanning maar ook werken aan bewustwording. Bewuste aandacht en focus bevordert op een duurzame wijze jouw herstelproces, het uitvoeren van je dagelijkse bezigheden en het re-integreren in jouw werk.

We beginnen met het wegnemen van de acute stress en het verminderen van de heftigste fysieke en mentale klachten.  Daarna duiken we dieper in jouw situatie en onderzoeken wat maakte dat je hier terecht kwam, zodat je duurzaam kunt herstellen en de kans op een terugval kunt voorkomen.

Creëer ruimte voor de dingen die echt belangrijk zijn. Leef en werk met meer liefde, rust en leiderschap.

Binnen één week een intake gepland

Geen wachtrijen, maar snel aan de slag met jouw herstel!

Indien je wenst: persoonlijke begeleiding bij jouw re-integratieproces.

Door mijn unieke methode bereiken we snel resultaat.

In kleine groepen of 1 op 1

Volledige ondersteuning

Ik sta altijd voor je klaar tijdens het traject.

Wat is mindfulness?

Mindfulness is een mentale toestand van bewustzijn die zich richt op het heden, zonder oordeel over wat er gebeurt. Het is een vaardigheid die mensen kunnen ontwikkelen door middel van meditatie en andere technieken, en het heeft zijn wortels in boeddhistische tradities, maar is inmiddels uitgegroeid tot een populaire en wetenschappelijk onderbouwde methode voor stressvermindering, emotionele regulatie en verbeterd algemeen welzijn.

Een mindfulness training vermindert

(werk)stress, piekeren, angst/paniekklachten en helpt

loslaten en genieten.

Waarom is deze training zo effectief?

Mijn holistische visie op vitaliteit heb ik vertaald naar mijn eigen methode, waarin ik jou begeleidt met een combinatie van mindfulness en voedingstherapie en waarin wandelen in de natuur een belangrijke functie heeft.

Hiermee heb je een krachtige oplossing in handen voor op de momenten dat er onrust of spanning is. Je leert precies wat je kunt doen als je stress of onrust ervaart. Hoe je grenzen kunt aanvoelen en aangeven, prikkels kunt managen en je aandacht en focus kunt trainen en  behouden.  Zodat je sneller kunt schakelen, makkelijk prioriteiten kunt stellen en kunt ontspannen en hierdoor meer kunt genieten. En weet je wat het fijne is? Hoe meer je oefent, hoe makkelijker het voor je wordt.

Thema's waar we aan werken:

 • Fysiek: stressmanagement, voeding, slaap, detox, ondersteunende kruiden en supplementen
 • Mentaal:  nachtrust, meditatie, ontspanning, minder hoofd meer hart, patronen herkennen
 • Hormonaal: hormooncheck, leven volgens je cyclus, contact met vrouwelijkheid
 • Emotioneel: leren voelen, oude emoties verwerken, inner child work
 • Relationeel: relaties met partner, kind(eren), ouders, vrienden maar vooral met jezelf
 • Spiritueel: toekomstbeeld, zingeving, leven volgens je hart, vertrouwen
 • Werk: contact met je werkgever, re-integratie, passend werk

Welke thema's er bij jou aan bod komen is helemaal afhankelijk van jouw persoonlijke situatie.

“Het mooiste cadeau wat je iemand kunt geven
Is jouw tijd, bewuste en oprechte aandacht”

Wat brengt de Mindfulness Training jou?

Een mindfulness training vermindert (werk)stress, piekeren, angst- en paniekklachten en helpt loslaten en genieten.

Mindfulness is bewezen effectief bij burn-out, stress gerelateerde klachten zoals faalangst, onzekerheid, piekeren, angst/paniek, perfectionisme, gejaagdheid.

De effectiviteit van de 8 weekse mindfulness training is wetenschappelijk bewezen. Onderzoek laat zien dat mensen die deze 8 weekse mindfulness training hebben gevolgd meer kwaliteit van leven ervaren met meer rust, minder piekeren en minder stress en een betere concentratie, focus en aandacht.

Jij leert

 • Herkennen van de automatische piloot
 • Onderzoeken van obstakels
 • Bewustwording en respecteren van grenzen
 • Herkennen van stress
 • De juiste keuzes maken
 • Dat gedachtes geen feiten zijn
 • Je beste fysiek te bereiken zonder dat je tegen je zin in moet sporten
 • Leven in plaats van overleven

Kernwaarden van mijn manier van werken

Ik werk met jou op de 4 gezondheidsniveau ’s, namelijk: fysiek, mentaal, emotioneel en  energetisch. Mindful met compassie, mindsettraining, systematische blik, praktisch, herprogrammeren, oordeel vrij, leren voelen, oplossingsgericht, een blijvende oplossing.

Persoonlijke kennismaking
Wil jij ook meer rust en vrijheid ervaren, leren hoe je dit kunt volhouden en de handvatten die je worden aangereikt toepassen in je dagelijkse leven, dan is dit je kans! Nadat jij het intakeformulier hebt ingevuld neem ik contact met je op om alles met je door te spreken. Zet jouw eerste stap naar een duurzaam herstel en plan gerust een vrijblijvende kennismaking!

Prijs vanaf
€ 720,- (ex. BTW)

Reviews

Dit zeggen andere vrouwen over mijn begeleiding / training: