Herstel jouw hormonen in 5 stappen. Training: Food for life

Mariekes

Minder stress, meer rust en energie!

Leer samenwerken met je lichaam & breng jouw hormonen in balans.

Hoe herstel ik mijn hormoonbalans?

De meeste mensen denken dat overprikkeling, stress, burn-out en angst/paniekklachten vooral problemen zijn die tussen de oren zitten. Ik dacht dat zelf ook. Totdat ik leerde dat het vooral om hormonen draait bij stress en burn-out. Te veel stresshormonen en daardoor te weinig andere hormonen zoals gelukshormonen bijvoorbeeld.

De dieperliggende oorzaak van een lichaam dat uit balans is dus niet alleen een mentaal dingetje maar juist ook energetisch, en emotioneel.

Emoties ervaren wij niet alleen maar zetten zich ook vast in je lichaam hierdoor kan het zijn dat je lichaam ongewenst stress vasthoudt. Hierdoor raakt jouwzenuwstelsel overactief en jouw hormonen uit balans.

Met alleen af en toe er even tussenuit gaan bereiken veel mensen daarom niet de juiste balans en ontspanning in hun lichaam. Vooral als je bedenkt dat stress in je systeem het in balans komen vrijwel onmogelijk kan maken.

Daarom vormen orthomoleculaire therapie en mindfulness de basis van deze training om zo op een holistische manier het zelf herstellend vermogen van je lichaam te activeren en de verstoorde hormoonhuishouding met mindfulness en de juiste voedingsstoffen op te lossen.

Ontdek de diepgaande relatie tussen stress, hormonen en een overactief zenuwstelsel en hoe je ervoor zorgt dat jij weer in balans komt, bruist van energie en je fijn voelt in je eigen lichaam!

Herstel jouw hormonen met mindfulness en voedingstherapie.

Bewuste aandacht en focus: de weg naar innerlijke rust,
en harmonie in hormonen.

Jouw hormonen en energie sturen jouw gezondheid en jouw mindset aan en hierin loop je vast. Hierdoor wordt het serotonine-niveau, oftewel het ‘gelukshormoon’ in onze hersenen lager. Dit kan o.a. voor de volgende klachten zorgen: minder levenslust, slechter slapen, onrust in je lichaam ervaren, angst en paniekklachten, gewicht vasthouden, disbalans in je hormoonhuishouding. Het gevolg? Jij krijgt minder zelfvertrouwen  waardoor je niet lekker in je vel zit.

Met deze signalen en klachten wil jouw lichaam jou iets vertellen alleen weet je nog niet hoe je deze signalen moet interpreteren.

Omdat we zo in ons hoofd leven vergeten we dat we ook nog een lichaam hebben en dat het, om energiek vitaal en in balans te zijn, essentieel is dat deze twee in harmonie samenwerken en hier gaat het mis. Je kunt je voorstellen dat dit proces niet optimaal verloopt als we niet genoeg aandacht hebben voor de behoefte van onze mind en ons lichaam.

 

 

Met de juiste voedingsstoffen kunnen we onze hormonen en ons brein goed laten functioneren waardoor we weerbaar en veerkrachtig zijn en hierdoor beter met stress en tegenslag om kunnen gaan.

Jouw energie en jouw lichaam zijn het fundament voor jouw carrière, jouw bedrijf en eigenlijk je hele leven. Zonde om hier niet in te investeren toch?

Met deze holistische training herstel jij jouw hormoonbalans, zorg je voor een helder en sterk brein, innerlijke rust en balans in jouw lichaam waardoor jouw energie weer gaat stromen!

Deze training biedt jou een blijvende oplossing omdat ik mijn holistische visie op vitaliteit vertaald heb in een unieke methode waarin de mindfulness en voedingstherapie een effectieve combinatie is.

 

 

 

"Je moest eens weten hoe jouw lichaam gemaakt is om te voelen"

Wat gaat deze training jouw brengen?

Minder Stress, meer energie. Zo herstel jij jouw hormoonbalans en werk jij aan een blijvende verandering op een natuurlijke manier.

 

Food For Life is geen dieet maar een lifestyle. Het is een holistische manier waarop je in 5 stappen jouw hormonen herstelt.

De Food For Life training is een programma van 3 maanden.

Jij leert

 • Je krijgt inzicht in je hormonale stelsel en leert de oorzaak van jouw hormonale disbalansen herkennen.
 • Je weet precies welke stappen je kunt nemen om je hormonen weer in balans te krijgen.
 • Genieten zonder schuldgevoel van eten (nooit meer een strijd met eten).
 • Effectieve ontspanningsoefeningen om jouw hormonen en zenuwstelsel te kalmeren.
 • Je leert door orthomoleculaire therapie wat de juiste voedingsstoffen zijn voor jouw hormonen en jouw jouw brein zodat je beter met stress kunt omgaan en meer energie krijgt!
 • Je leert spanning, stress en emoties loslaten waardoor jij minder stress ervaart en meer energie hebt.
 • Jouw energie te managen zodat je vol energie aan je carrière of onderneming kunt werken en daarnaast plenty tijd en energie te hebt voor jouw gezin.

Inhoud

 • Uitgebreide intake (60 min) aan de hand van een vragenlijst, eetdagboek en hormoonchecklist.
 • 5 vervolg sessies in mijn praktijk in de Achterhoek of online.
 • Analyse breinbalans, hormoonbalans/ neurotransmitters.
 • Persoonlijk orthomoleculair voedingsadvies en uitwerking.
 • Analyse voedingspatroon en eetgedrag/ leefstijl.
 • Receptenboek met heerlijke en makkelijk te bereiden gerechten.
 • Altijd de mogelijkheid voor tussentijds contact met feedback op vragen en extra advies tussen de afspraken zodat jij het maximale uit de training haalt.
 • Online leeromgeving van 13 weken.
 • Online werkboeken met oefeningen.
 • Effectieve Mindfulness oefeningen enhelende meditaties voor het herstellen van de hormoonbalans en het zenuwstelsel.
 • Wekelijkse check-in.
 • Support via whatsapp.

 

 • Duur minimaal 3 maanden; prijs: €720,- (ex. btw) of €240,- per maand 

Kernwaarden Your Holistik Health

Holistisch

Lichaam en geest zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden.
Ik kijk naar het grotere geheel.
Mindful met compassie

Mindful met compassie

Minder stress meer energie ontspannen en genieten in het nu. Effectieve mindfulness oefeningen & meditaties voor het kalmeren van je zenuwstelsel. Trainen van focus & aandacht. Mild zijn voor jezelf. Leren accepteren & loslaten.

Vitaliteit

Hormoon & Energiebalans

Voedingstherapie / orthomoleculaire voeding. Jouw energie stuurt jouw mindset aan. Jouw lichaam; hormonen en jouw brein hebben voldoende voedingsstoffen nodig om goed te kunnen functioneren.

Jouw blauwdruk

Jouw blauwdruk

Systemische kijk. Aan de slag met onbewuste patronen, onverwerkte emoties & trauma, hoog gevoeligheid, angst&paniek, hyperventilatie,  leren loslaten.

Versterken van jouw identiteit

Versterken
van jouw identiteit

Innerlijk leiderschap, leven naar jouw kernwaarden, de juiste mindset ontwikkelen, negatieve gedachtes ombuigen, zelfvertrouwen en lichaamsbeeld.

Jouw beste fysiek

Energie door beweging

Mind-Walk training: jouw hormonen in balans en meer energie & ontspanning in je lichaam. Oefeningen om jouw energielevel te boosten.

Reviews

Dit zeggen andere vrouwen over mijn begeleiding / training: