Herstel jouw energiesysteem in 5 stappen!

Dag stress, hallo rust en energie!

Leer samenwerken met je lichaam & breng jouw hormonen, zenuwstelsel en darmgezondheid in balans.

Marieke Lok

Herstel jouw energiesysteem in 5 stappen

Marieke Lok

Weg stress, hallo rust en energie!

Leer samenwerken met je lichaam & breng jouw hormonen, zenuwstelsel en darmgezondheid in balans.

Hoe krijg ik meer energie?

De meeste mensen denken dat overprikkeling, stress, burn-out en angst/paniekklachten vooral problemen zijn die tussen de oren zitten. Ik dacht dat zelf ook. Totdat ik leerde dat het vooral om ons energiesysteem; hormonen, darmgezondheid en het zenuwstelsel draait bij stress en burn-out.

Middels de fantastische theorie van Stephan Porges (ontstaan in 1994), ben ik in contact gekomen met het werken met het zenuwstelsel. Ons zenuwstelsel is hét fundament van gezondheid: hormoonhuishouding, trauma responses, spijsvertering, ontstekingen, stofwisseling, immuunsysteem, spierspanning, libido en mentale gezondheid.

Deze theorie gaat uit van 3 basisstanden van ons zenuwstelsel: de dorsale vagus, het sympatisch zenuwstelsel en de ventrale vagus met als rode draad de Nervus Vagus (10e hersenzenuw).

De dieperliggende oorzaak van een lichaam dat uit balans is dus niet alleen een mentaal dingetje maar juist ook energetisch, emotioneel en lichamelijk. Teveel stresshormonen en daardoor te weinig andere hormonen zoals gelukshormonen bijvoorbeeld.

Emoties ervaren wij niet alleen maar zetten zich ook vast in je lichaam hierdoor kan het zijn dat je lichaam ongewenst stress vasthoudt. En raakt jouw zenuwstelsel overactief en jouw hormonen uit balans.

Met alleen af en toe er even tussenuit gaan bereiken veel mensen daarom niet de juiste balans en ontspanning in hun lichaam. Vooral als je bedenkt dat stress in je systeem het in balans komen vrijwel onmogelijk kan maken.

Daarom vormen orthomoleculaire therapie en mindfulness (waar somatisch lichaamswerk een belangrijk onderdeel van is) de basis van deze training om zo op een holistische manier het zelf herstellend vermogen van je lichaam te activeren en de verstoorde hormoonhuishouding of darmgezondheid met mindfulness en de juiste voedingsstoffen op te lossen.

Ontdek de diepgaande relatie tussen stress, hormonen en een overactief zenuwstelsel en hoe je ervoor zorgt dat jij weer in balans komt, bruist van energie en je fijn voelt in je eigen lichaam!

Mijn methode

Mijn benadering sluit nauw aan bij het werk van vooraanstaande medische experts zoals Stephen W. Porges (bekend van de polyvagaaltheorie) en Peter A. Levine (Somatic Experiencing). Samen delen we de overtuiging dat heling en transformatie begint bij:

logo'2 beige-druppel

Het herprogrammeren van ons interne stress- en energiesysteem.

logo'2 beige-druppel

Het reguleren van onze emoties, innerlijke verhalen en gevoelens in samenspel met onze lichamelijke sensaties.

logo'2 beige-druppel

Het gebruik van effectieve oefeningen om ons parasympathisch zenuwstelsel te stimuleren.

logo'2 beige-druppel

Een holistische benadering waarbij lichaamsgerichte therapie, de juiste voedingsstoffen en oprechte verbinding met jezelf en je omgeving centraal staan.

Het zijn deze fundamentele principes die de kern vormen van mijn werkwijze en die een diepgaand verschil kunnen maken in het bevorderen van heling en herstel.

Lijn verticaal

Train bewuste aandacht en focus: de weg naar innerlijke rust, balans
en harmonie in zenuwstelsel & hormonen.

Jouw hormonen en energie sturen jouw gezondheid en jouw mindset aan en hierin loop je vast. Hierdoor wordt het serotonine-niveau, oftewel het ‘gelukshormoon’ in onze hersenen lager. Dit kan o.a. voor de volgende klachten zorgen: minder levenslust, slechter slapen, onrust in je lichaam ervaren, angst en paniekklachten, gewicht vasthouden, disbalans in je hormoonhuishouding. Het gevolg? Jij krijgt minder (zelf)vertrouwen waardoor je niet lekker in je vel zit.

Met deze signalen en klachten wil jouw lichaam jou iets vertellen alleen weet je nog niet hoe je deze signalen moet interpreteren.

Omdat we zo in ons hoofd leven vergeten we dat we ook nog een lichaam hebben en dat het, om energiek vitaal en in balans te zijn, essentieel is dat deze twee in harmonie samenwerken en hier gaat het mis. Je kunt je voorstellen dat dit proces niet optimaal verloopt als we niet genoeg aandacht hebben voor de behoefte van onze mind en ons lichaam.

 

 

Met de juiste voedingsstoffen en lichaamsgerichte oefeningen kunnen we ons energiesysteem herstellen waardoor onze hormonen, zenuwstelsel en onze darmgezondheid in balans is. Hierdoor functioneert ons brein goed en zijn we weerbaar en veerkrachtig. We kunnen beter met stress en tegenslag om gaan.

Jouw energie en jouw lichaam zijn het fundament voor jouw carrière, jouw bedrijf en eigenlijk je hele leven. Zonde om hier niet in te investeren toch?

Met deze holistische training gaat jouw energie weer stromen!

Deze training biedt jou een blijvende oplossing omdat ik mijn holistische visie op vitaliteit vertaald heb in een unieke methode waarin de mindfulness en voedingstherapie een effectieve combinatie is.

 

 

Lijn verticaal

 

"Je moest eens weten hoe jouw lichaam gemaakt is om te voelen"

Lijn verticaal

Wat gaat deze training jouw brengen?

Minder stress, meer energie en balans! Zo herstel jij jouw energiesysteem en werk jij aan een blijvende verandering op een natuurlijke manier.

 

Deze training is geen dieet maar een lifestyle. Het is een holistische manier waarop je in 5 stappen jouw energiesysteem herstelt en jouw, hormonen, darmengezondheid en zenuwstelsel in balans brengt zodat jij voluit kunt leven!

De Food For Life training is een programma van 3 maanden.

Jij leert

 • Je krijgt inzicht in je hormoonsysteem en leert de oorzaak van jouw hormonale disbalansen herkennen.
 • Je leert alles over darmgezondheid en het zenuwstelsel.
 • Je weet precies welke stappen je kunt nemen om je energiesysteem weer in balans te krijgen.
 • Genieten zonder schuldgevoel van eten (nooit meer een strijd met eten).
 • Effectieve oefeningen om jouw hormonen en zenuwstelsel te kalmeren.
 • Je leert door orthomoleculaire therapie wat de juiste voedingsstoffen zijn voor jouw hormonen en jouw jouw brein zodat je beter met stress kunt omgaan en jouw energiesysteem activeert waardoor jij meer energie krijgt!
 • Je leert spanning, stress en emoties loslaten en reguleren waardoor jij minder stress ervaart en rust en balans ervaart.
 • Jouw energie te managen zodat je vol energie aan je carrière of onderneming kunt werken en daarnaast plenty tijd en energie te hebt voor jouw gezin.

Inhoud

 • Uitgebreide intake (60 min) aan de hand van een vragenlijst, eetdagboek en hormoonchecklist.
 • 5 vervolg sessies in mijn praktijk in de Achterhoek of online.
 • Analyse breinbalans, hormoonbalans/ neurotransmitters.
 • Persoonlijk orthomoleculair voedingsadvies en uitwerking.
 • Analyse voedingspatroon en eetgedrag/ leefstijl.
 • Receptenboek met heerlijke en makkelijk te bereiden gerechten.
 • Altijd de mogelijkheid voor tussentijds contact met feedback op vragen en extra advies tussen de afspraken zodat jij het maximale uit de training haalt.
 • Online leeromgeving van 13 weken.
 • Online werkboeken met oefeningen.
 • Effectieve Mindfulness oefeningen en helende meditaties voor het herstellen van de hormoonbalans en het zenuwstelsel.
 • Wekelijkse check-in.
 • Support via WhatsApp.

 

 • Duur minimaal 3 maanden; prijs: €720,- (ex. btw) of €240,- per maand 
Reviews

Dit zeggen anderen over mijn begeleiding / training: