Recept lunch

Lunch Romige linzensoep

Ingrediënten 3/4 personen

 • 200 gr wortel
 • 300 gr gedroogde rode linzen
 • 400 ml tomatenblokjes
 • 1 grote rode paprika
 • 150 gr bleekselderij
 • 1 teen knoflook
 • 1 ui
 • 1 theelepel komijn
 • 1 theelepel paprikapoeder
 • snuf kaneel
 • 1 groente bouillonblokje
 • 1200 water
 • verse koriander (of peterselie)
 • 170 gr (plantaardige) yoghurt
 • 1 cm geschaafde gember

Bereidingswijze
Hak de ui en knoflook fijn. Verhit een beetje olie of boter in een soeppan en fruit de ui en knoflook aan. Snijd de wortel en paprika in stukjes en bleekselderij in plakjes. Schaaf de gember en voeg erbij.
Voeg het paprikapoeder, kaneel en komijn toe. Doe dan de tomatenblokjes erbij en de rode linzen.
Giet het water erbij en doe het bouillonblokje er in. Breng de linzensoep aan de kook en kook ongeveer 25 minuten. Pureer de soep fijn met de staafmixer. Je kunt hem wat grover laten of helemaal fijn mixen.
Roer de Griekse of plantaardige yoghurt los en schep voor het serveren in de linzensoep en garneer met koriander. Deze linzensoep is lekker als lunch maar is ook vullend als avondmaal, eventueel met wat brood of salade er bij.

Laat een reactie achter